Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Mısır ve Suriye’de Yaşanan Olayları Kınadı…

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Mısır’da ve Suriye’de yaşanan katliama sessiz kalmanın kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ mesajında,

“ Mısır'da darbe yönetiminin katliamlarını ve Suriye'de masum sivil halkı hedef alan kimyasal silah saldırısını nefretle kınıyoruz. Dünya’nın gözü önünde Mısır’da darbeciler tarafında kendi halkına zalimce katliamlar yapılmakta, aynı katliamlar Suriye tarafından da uzun zamandan beri kendi halkına uygulanmaktadır. Son günlerde Suriye’de artarak devam eden katliamlar ve kimyasal silah kullanılması bölgemiz açısından endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Bu ülkelerdeki masum sivil halka yapılan böylesi zulümler elbette kabul edilemez bir durumdur. Mısır ve Suriye’de yaşanan insanlık dışı olayların bir an önce son bularak, barış ve huzur ortamının sağlanması ve demokratik sisteme dönüşün gerçekleşmesini arzu etmekteyiz” dedi.